středa 11. září 2013

Odvýukováno

Po nějaké té době zarytého mlčení se opět ozývám jako jakýsi duch z podsvětí. Inu, tak se to tedy odehrálo...

Jelikož jsem si zde cosi v květenci vymazala, nechce se mi ani trošku o tom znovu tak poutavě rozepisovat a proto to shrnu pouze v pár větičkách.

jako první přišla...

Výuka z fotky 1,2 (fotogrammetrie)
Poslední dva týdny výuky semestru bylo ponecháno pro tuto událost. Výuka se celá odehrávala v Praze, ve škole. Na programu dvoutýdenního snažení byly 4 úlohy; dokumentace skály, laserové skenování, dokumentace stavebního objektu a měření deformací.
U laserového skenování jsme skenovali dvěmi různými typy skenerů. Sochu Davida jsme skenovali triangulačním skenerem. Bylo pořízeno 27 skenů, které byly následně zpracovány v programu. ... zvláštní pozornost jsme věnovali samozřejmě davidovým přednostem XD ...

Výuka z mapování
Kvůli této týdenní výuce, na Mariánské nedaleko Jáchymova, jsme byli ochuzeni o jeden týden zkouškového období. V rámci výuky bylo nutné vypracovat dvojici úloh. Cílem první byla tvorba topografické mapy daného území v měřítku 1:5000. V druhé bylo úkolem určit zhušťovací bod dvěmi různými použitými metodami; metodou GNSS a polygonovým pořadem. 
Počasí bylo docela chladivé a poslední den na měření nám dopoledne krásně pršelo. Bylo to velice ideální courat po loukách ve vysoký trávě za docela silnýho deště... hah

Výuka z katastru
Před 14 dny se konala ještě za prázdninových dnů srpnových výuka ve Starém Městě pod Kralickým Sněžníkem. Zde jsme započali sérii výuk v bakaláři a také jí tady zakončili. Na programu byla jedna mnohodílná úloha se zaznamenáním změny dle skutečnosti do katastrální mapy a úloha druhá s vytyčením hranic pozemku dle stavu v katastrální mapě.
A měli tam hezký pejsky :D

Veškeré výuky máme za sebou a čeká nás pouze skvělá bakalářská práciška a státnice... och :D

Žádné komentáře:

Okomentovat