pátek 9. května 2014

Fyzikálníc kolem

Opět je tomu nějaký ten pátek, kdy jsem se pustila do psaní slov spojujících se do slovních spojení a vět a vytvářejících vodopády či snad jenom skromné potůčky. Je docela neuvěřitelné, jak se tenhle semestr proměnil na něco zcela podezřelého... Chvílema mi připadá, že trvá snad celé věky a občas trošku absurdně že utekl hrozně rychle. A teď nevim, co si o tom myslet.


Před týdnem jsem se domnívala s bakalářkou, že jsem v prčicích, že jí přece nemůžu stihnout dát za dva týdny do nějakého oku lahodícímu stavu. A hle byl svátek a s ním související prodloužený víkend a bakalářka má už docela pevné kontury a vypadá to, že je skoro hotová - textová část. Chybí mi stále ještě závěr, protože jsem si za ten čtvrt rok nedokázala u sekretářky katedry vyzvednout svoje zadání a které bych docela potřebovala v tom závěru nějak zhodnotit a tak... Doufam, že tam dneska bude, ale vidim to dost bledě, přece jenom byl včera svátek a ... určitě má dovolenku nebo tak něco, v úterý dopoledne třeba byla u doktora... áááá... XD
Do příštího pátku bych měla mít dva výtisky bakalářky na stole... ehm, nevim no, ale prej vedoucímu stačí když mu to odevzdam hotový v pdf... a vytisklý až další tejden, no uvidímeš.

Jinak bych měla udělat v rámci bakalářky jednu webovou aplikaci, která je tak jako cílem tý mojí práce, ale k tomu by musel fungovat školní server, na kterej publikuju svý službičky... a ten pořád nejde... nebo jde chvilku a spadne jak hvězdička... užasný, můžu mít nohy na stole! ... aktuálně? ... nejde opět vůbec XD...

Dneska od devíti ráno se konala písemná část zkoušky ze základů fyzikální geodézie. Ochí... 7 otázeček...

1. Zapiště a s pomocí obrázku sestavte transformační vztahy mezi kartézskými a geodetickými souřadnicemi (oba směry).
2. Zapište vztah obecné Helmertovy transformace v prostoru, vysvětlete veličiny, uveďte vlastnosti H. t., jak se určí transformační klíč (včetně určení apriorního klíče).
3. Vypočtěte poloměr křivosti elipsoidu v obecném azimutu (odvození), v kterých směrech jsou poloměry křivosti maximální a minimální, jak se jmenují.
4. Srovnejte vlastnosti a průběh geodetické křivky na kouli a elipsoidu, odvoďte vztahy pro elipsoid.
5. Slovně vysvětlete korekce na elipsoid při měření směrů, na čem závisí.
6. Co znamená poruchový potenciál, tíhová anomálie, tížnicová odchylka, které fyzikální pole je těmito veličinami popsáno?
7. Zavedení Moloděnského výšky, definiční vztah, který souř. systém(y) je na našem území na normálních výškách založen?

Za 45 minutek by to měl mít opravený a začne ústní... uuuch... nevim, jestli se na to mam ještě koukat, ... nevim všechno ale nechce se mi to už víc zkoumat...
A pak dom... hahaha...

Žádné komentáře:

Okomentovat